De top 10 producten voor jouw hamster!

Je kent het wel; een uitje naar de dierenspeciaalzaak eindigt al snel in een tas vol onnodige, maar leuke, hamsterspulletjes. Twee leuke huisjes, een grappige tunnel, een blits loopwiel en een héleboel snacks! Tegenwoordig doet men dit veelal online. Ik zelf ook. Assortimenten van webshops zijn vaak groot en het is ook gewoon leuk om vanaf je tablet op de bank eens goed te kijken naar alle producten. Maar welke producten zijn nou échte aanraders? In deze blog som ik de 10 leukste, beste en handigste producten op voor jouw hamster die ik de afgelopen tien jaar heb geprobeerd!

In deze blog ligt de focus op Syrische hamsters, maar uiteraard kunnen deze producten ook voor dwerghamsters gebruikt worden. Let wel dat je voor een Syrische hamster altijd een grotere uitvoering van een speeltje of huisje moet hebben!

10. Trixie Keramiek Huis, Ø16×12 cm

Trixie is een bekend merk als het gaat om huisdierproducten, dus dat zij in dit lijstje staan is niet gek. Afgelopen jaar kwamen ze met het keramieken huisje uit waar zelfs een Syrische hamster in past! De deksel is afneembaar, zodat je het goed schoon kan maken. In de zomer biedt keramiek verkoeling aan de hamster. Op de bovenkant zou je lekkers neer kunnen leggen voor je hamster om dit te zoeken. Er is ook ene kleinere versie, geschikt voor dwerghamsters.

Foto: Trixie

9. Ovenschaal als zandbak

Je hoeft niet altijd in een dierenwinkel te zoeken, want als je goed om je heen kijkt, vind je veilige en handige producten ook in andere winkels zoals de Xenos en Action. Zo ook een ovenschaal, welke je súper kan gebruiken als zandbak. Als je naar een schaal van ongeveer 20cm of langer kijkt, heb je een goede maat voor een Syrische hamster.

8. Servetten/tissues/wc-papier als nestmateriaal

Ondanks dat gekleurd nestmateriaal hartstikke leuk is, en ook zeker het kopen waard, gebruik ik zelf graag papieren servetjes van de Ikea als nestmateriaal. Servetten zijn vaak vrij van giftige kleurstoffen en duurzaam, maar check dit altijd even!

Foto: Daily Style

7. Ferplast Geo Large

Als showfokker heb ik voor de keuringen een hoop faunabakjes staan. Dit zijn hard plastic bakjes waar je een hamster in kan vervoeren. De Faunabox Geo Large vind ik zelf de fijnste. Ze sluiten goed en gaan ook makkelijk open.

6. Kurktunnels

Om je verblijf een natuurlijke uitstraling te geven en ook je hamster blij te maken, kan je tunnels toevoegen van kurk. Ze kunnen hier aan knagen en het geeft een fantastische look! Buiten de tunnelvorm heb je ook talloze andere varianten van dit materiaal die jouw hamsterscape helemaal compleet maken!

Foto: de Bunny Kruidenier

5. Fleece knuffelzakje

Jonge hamsters of nieuwe hamsters kunnen nog wel eens angstig en schrikkerig zijn. Een slaap- of knuffelzakje van fleece is in deze situatie ideaal om de hamster in vast te houden zodat ze niet kunnen vallen en zodat ze op schoot een veilig plekje hebben. Leg het zakje vooraf even in het verblijf zodat de geur van het territorium er op zit en neem dan de hamster bij je. Snapdragon Hamster Nuzzles, mijn eigen shop, verkoopt deze normaliter, handgemaakt. Ze komen binnenkort terug in voorraad.

4. Grootverpakking bodembedekking

De meesten zullen inmiddels wel glazen bakken of soortgelijk gebruiken, waar een flinke laag bodembedekking in past. Hierom is het handig om een flink pak bodembedekking aan te schaffen om de kosten te drukken. Zeker als je meerdere hamsters hebt is het handig om niet naar de kleine pakjes te kijken!

Foto Zooplus

3. Knaagbaar speelgoed

Hamsters zijn knaagdieren en dit betekent dat ze zich graag bezig houden met het slopen van speeltjes en andere attributen. Hierom kan je veel leuk speelgoed vinden dat veilig is om aan te knagen! Tegenwoordig heb je ze in alle vormen, kleuren en maten. Wortels, balletjes, kantoorartikelen; bedenk het maar!

2. Hooi en mos als aankleding en nestmateriaal

In plaats van een papier gebaseerd nestmateriaal, kan je ook voor hooi of mos gaan. Hiermee kan je het verblijf aankleden en de hamster kan zelf zijn of haar nestje klaarmaken met de dingen die jij aanbiedt. Het ziet er daarnaast ook groen uit en dat geeft jouw hamsterscape weer een leuke uitstraling! Let er wel op dat je mos alleen koopt uit dierenwinkels.

Foto: JR Farm

En op 1: Het meerkamerhuis!

Om echt de natuur na te bootsen kan je jouw hamster een meerkamerhuis geven. Dit weerspiegeld het gebruik van kamers zoals hamsters dit in de natuur ook doen. Met de afneembare deksel kan je zonder het nest te verpesten de plasplek weghalen en je hamster checken. En als je heel creatief bent zou je de gladde houten huisjes ook met een veilige waterbasis verf kunnen verven om je verblijf extra op te leuken!

Foto: Rodenttopia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: