De 5 beste webshops voor hamstereigenaren!

Voor alles kan je tegenwoordig online een webshop vinden. Dit maakt de de ondergrens om iets te kopen natuurlijk een stuk lager; zeker als er geen of lage verzendkosten zijn! Maar wat zijn nou écht webwinkels waar je voor je hamster leuke en handige dingen kan bestellen? Hierbij deel ik mijn persoonlijke top 5, waar jij wellicht inspiratie uit kan halen!

Al deze webshops bieden weer net even andere producten aan. De ene is leuk om eens een keer wat extra te bestellen om jezelf en je hamster te verwennen, terwijl de ander wellicht een webshop is waar je terugkerend de basisproducten kan bestellen. Ze zijn dus niet echt te vergelijken, maar dit betekent niet dat ze het niet waard zijn om eens te googelen!

5. Medpets

Een webshop waar je niet alleen de basisbehoeftes van je hamsters kan voorzien met bodembedekking, voer en speelgoed, maar ook de nodige supplementen, schoonmaakmiddelen en zelfs bepaalde medicijnen kan vinden. Heb je een hamster met een geïrriteerd oogje? Geen probleem! Bestel simpel de Opthosan vitamine A zalf! Wil je jouw hamster ontwormen? Ook geen probleem; Iverquantel drops kan je gewoon bij Medpets bestellen!

Ook voor de verdere basisbehoeftes kan je bij Medpets terecht. Bodembedekking, huisjes en snacks kan je er ook gewoon vinden, hoor!

4. De Bunny Kruidenier

Wil je zelf een lekkernijenmix samenstellen? Bij de Bunny Kruidenier kan je allemaal gedroogde bladeren, kruiden, fruit en zaden vinden! Niet alleen super handig, maar ook nog eens een heuse speurtocht en een leuke activiteit. Zoek je snacks voor je snackbox? Bunny Kruidenier verkoopt heerlijke pompoenpitten, knaagdierchips en kruidkoeken! Uiteraard kan je ook zelf samenstellen, de beste melange van gedroogde producten maak je gewoon zelf! Framboosblad, gedroogde kiwi en geplette tarwe; gooi het door elkaar en je hebt een feestmaaltijd gemaakt.

Ook speeltjes, tunnels en voer kan je bij de Bunny Kruidenier bestellen. Altijd handig natuurlijk!\

Een pot vol hamstersnacks (van Zooplus en Medpets)

3. Zooplus

Een grote webwinkel waar je álles kan bestellen voor in en om je verblijf. Loopwielen, huisjes en speeltjes. Zooplus is een super fijne plek om in bulk producten aan te schaffen. Of om je gewoon eens helemaal te laten gaan! Ik haal er zelf graag hennepvezel bodembedekking, houten loopwielen en houten tunnels/attributen!

Zeker als je meer dan één hamster hebt is het erg fijn om een winkel te kennen waar je terugkerend producten kan bestellen. Voor mijzelf is dit Zooplus. Ook voorverpakte (en bewerkte) voeding kan je bij Zooplus bestellen. Niet alleen Crispy muesli, maar ook Almo Nature kattenvoer wat je als extraatje mag geven, of bijvoorbeeld hondenkoekjes voor je snoepjescollectie!

2. Oakwood Forest Shop

Een super leuke en originele webshop is Oakwood Forest Shop. Een in Nederland gebaseerde, door Engelsen beheerde, webshop waar je verwenpakketjes voor je hamster kan bestellen. Deze zijn niet alleen een cadeau voor jouw hamster, maar ook voor jezelf! Daarnaast worden de pakketjes mooi ingepakt verzonden, waardoor het voor jezelf ook nog eens een leuke unboxing is.

Oakwood Forest biedt ‘boxen’ aan, die bestaan uit een fourageer mix, snacks en andere leuke extraatjes zoals gedroogde plantjes en houten speeltjes. De Flower Foraging box was hier altijd favoriet, tot ze met de Build your own box uitkwamen afgelopen voorjaar! Je kan het nu dus ook zelf samenstellen. Heb je liever een kruidenmix in combinatie met een paardenbloemblad knabbelextraatje en lijnzaad extra? Geen probleem; je kan hem helemaal zelf samenstellen, als een soort Subway broodje, haha!

1. Rodenttopia

Stipt op nummer één hebben we Rodenttopia. Een webshop die zich volledig richt op natuurlijke voeding voor knaagdieren. Hier bestel ik vaak het hoofdvoer van mijn Syrische hamsters, plus de natuurlijke, gedroogde snacks die ze aanbieden. Na een bestelling van Rodenttopia geurt mijn hamsterkamer heerlijk naar kruiden en de uitmuntende conditie van mijn hamsters verteld dat ze het er goed op doen!

Je kan door de aanbieding van niet alleen mixen maar ook losse producten ook zelf een mix maken! Let wel; mix nooit zelf hoofdvoer voor jouw hamster! Dit is iets waar je flink in geëduceerd moet zijn om de verhoudingen van de natuurlijke behoeftes te voldoen. Wel kan je fruit, groentes, kruiden en bladeren als lekkernijenmix maken om zo af en toe als extraatje aan te bieden. Neem bijvoorbeeld een combinatie van spinazieblad, weegbree, korenbloem, kamille, komkommer, wortel, cranberry, kokosvlokken, insectenmix en gepofte mais!

Daarnaast is Rodenttopia een fijne plek om gedroogde plantjes en andere natuurlijke extraatjes te kopen, zoals mos en kurktunnels! Al bij al; een super leuke webshop om af en toe eens wat te bestellen en zeker voor het voer onze nummer één!

Verrijking van Rodenttopia

Smaken verschillen, maar wellicht heb je iets aan deze blog gehad! Ik wil nog even benadrukken dat ik niet betaalt word door één van deze webshops. Desalniettemin is dit sowieso een meningenkwestie en zijn dit de ultieme webshops voor mij (en wellicht ook voor jou)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: